We testen onze producten niet op dieren. Wij vinden het belangrijk om ethisch verantwoorde producten te maken die veilig zijn voor zowel mensen als dieren. Onze producten zijn dan ook cruelty-free. Heb je nog verdere vragen over onze producten of ons beleid, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

In de dag- en 24-uurscrèmes van Nouvital Cosmetics is geen SPF verwerkt. Dit komt omdat de werking van een SPF slechts tot twee uur na aanbrengen duurt, waardoor je huid rond het zonnigste moment van de dag al niet meer beschermd is tegen UV-stralen. Bij Nouvital Cosmetics hebben we daarom gekozen voor een alternatieve aanpak: we hebben een speciale druivenstamcel toegevoegd aan al onze dag- en 24-uurscrèmes. Deze unieke stamcel biedt bescherming op celniveau tegen de schadelijke effecten van UV-stralen, voorkomt UV-stress in de huidcellen en remt photo-aging (het versnellende verouderingsproces door zonlicht). Voor extra bescherming op zonnige dagen adviseren we onze Sun Care SPF 30 te gebruiken, die specifiek ontworpen is om je huid tegen schadelijke UV-stralen te beschermen.

Wij maken in onze producten gebruik van hypoallergeen parfum. Hypoallergeen betekent dat de geur vrij is van veelvoorkomende allergenen die de huid kunnen irriteren of allergische reacties kunnen veroorzaken. Twijfel je of je allergisch bent voor parfum? Voer dan eerst een patchtest uit met één van onze producten. Dit kan op een onopvallende plek in de hals of aan de binnenkant van een arm. Een allergische reactie is binnen 48 uur zichtbaar op de huid.

Alle producten van Nouvital Cosmetics worden met zorg geproduceerd en ontwikkeld in ons eigen productiecentrum in Rotterdam. Deze locatie huisvest zowel een geavanceerde fabriek als een laboratorium.