Geen producten in de winkelwagen.

Filaggrine
Filaggrine: Je Huid’s Superheld

Heb je ooit nagedacht over wat je huid beschermt tegen al die vervelende dingen die we dagelijks tegenkomen? Het blijkt dat er een superheld in ons midden is, bekend als Filaggrine. Dus, of je nu een schoonheidsspecialist bent, iemand die gevoelig is voor allergieën, of gewoon iemand die worstelt met huidaandoeningen zoals eczeem – deze post is voor jou.

Wat is Filaggrine?

Filaggrine is een eiwit dat onze huid strakker, gehydrateerd en beschermd houdt. Het is de held achter de schermen bij het vormen van een beschermende barrière van dode cellen op het huidoppervlak. Zonder dit eiwit, kunnen mensen door genetische problemen last krijgen van aandoeningen zoals atopische dermatitis.


Wat doet Filaggrine?

Filaggrine wordt gemaakt in de korrelcellen van de opperhuid en helpt bij het vormen van de buitenste lagen van de huid, voornamelijk uit keratine. Het bundelt keratinevezels, waardoor de huidbarrière sterker wordt. Het helpt ook om vochtverlies te voorkomen en beschermt tegen omgevingselementen. Daarnaast bindt Filaggrine watermoleculen binnen huidcellen, wat helpt om droogheid, scheuren en irritatie te voorkomen.

 

Wat gebeurt er als er een Filaggrine-tekort is in de huid?


Als je niet genoeg Filaggrine hebt door genetische mutaties, kan dit leiden tot huidaandoeningen zoals atopische dermatitis (eczeem) en ichthyosis vulgaris. Deze aandoeningen worden gekenmerkt door een verminderde huidbarrière, wat leidt tot meer gevoeligheid voor droogte, ontsteking en allergenen.


Hoe behoud je Filaggrine-niveaus?


Het helpen van Filaggrine kan wonderen doen voor de gezondheid van je huid. Hier zijn een paar tips:

Hydrateer: Het gehydrateerd houden van je huid kan de vochtbindende krachten van Filaggrine ondersteunen.
Wees lief voor je huid: Vermijd harde chemicaliën om Filaggrine en de barrièrefunctie van de huid te beschermen.

Wat betekent dit voor mensen met allergieën en schoonheidsspecialisten?
De relatie tussen Filaggrine en allergische reacties is belangrijk, net als de rol ervan in professionele huidverzorging. Als je gevoelig bent voor allergieën, kan het beheersen van Filaggrine-niveaus je reacties verminderen. Schoonheidsspecialisten kunnen behandelingen en producten aanbieden die de functie van Filaggrine in de huid ondersteunen. Neem hiervoor een kijkje bij onze Relief producten.