Geen producten in de winkelwagen.

Hyaluronzuur: Een wondermiddel voor huidverjonging en hydratatie

Hyaluronzuur: Een wondermiddel voor huidverjonging en hydratatie

Ontdek de huidverjongende kracht van Hyaluronzuur! Ontdek waarom het een van de meest gewilde ingrediënten in huidverzorging is geworden en hoe je het in je dagelijkse routine kunt opnemen voor een meer gehydrateerde, jeugdige teint.

Wat is Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijk voorkomende polysacharide in ons lichaam. Het fungeert als een smeermiddel in onze gewrichten, huid, haar, ogen en zenuwen, voorkomend dat ze uitdrogen. Wat deze stof uniek maakt, is haar vermogen om water aan te trekken en vast te houden. Hyaluronzuur kan tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht in water vasthouden! De aanmaak en afbraak van hyaluronzuur is een continu proces in ons lichaam. Helaas neemt de productie van hyaluronzuur, net als collageen en elastine, af naarmate we ouder worden, wat leidt tot de ongewenste tekenen van huidveroudering.

Wanneer de niveaus van hyaluronzuur afnemen, verliest de huid haar elasticiteit en hydratatie. Bij een slecht gehydrateerde huid merk je eerder oppervlakkige rimpels en fijne lijntjes. Een goed gehydrateerde huid is essentieel, omdat het de huid voller maakt, waardoor rimpels worden opgevuld en minder zichtbaar worden.

Wanneer hyaluronzuur op de huid wordt aangebracht, biedt het verschillende voordelen:
Versterking van de huidbarrière: Hyaluronzuur is een glycosaminoglycaan, een vitaal onderdeel van de huid dat bijdraagt aan het behoud van een jeugdige uitstraling. Het hydrateert niet alleen de huid, maar draagt ook bij aan de doorlaatbaarheid van belangrijke voedingsstoffen en stabiliseert de niveaus van collageen en elastine.

Hydratatiebehoud: Hyaluronzuur hydrateert de huid van buiten naar binnen door vocht uit de lucht op te nemen. Als de moleculaire vorm klein genoeg is, kan hyaluronzuur tot in de diepe huidlagen doordringen. Wees echter voorzichtig met het gebruik van hyaluronzuur in warme landen met lage luchtvochtigheid. In deze omstandigheden kan hyaluronzuur vocht van de diepere huidlagen naar de bovenste huidlaag trekken, in plaats van vocht uit de lucht op te nemen. Breng daarom altijd na het gebruik van een hyaluronzuur serum of ampul een goede gezichtscrème aan.

Vermindering van rimpels en fijne lijntjes: Door het gebruik van hyaluronzuur wordt de huid voller, waardoor rimpels en fijne lijntjes verminderen.

Snelle absorptie: Vanwege zijn lage moleculaire grootte wordt hyaluronzuur snel opgenomen door de huid, zonder verspilling van product.

Veilig voor alle huidtypes: Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, is het veilig voor alle huidtypes. Elke huid heeft hydratatie nodig, maar het is vooral geschikt voor de droge en vochtarme huid. Zelfs acnéhuiden kunnen hyaluronzuur goed verdragen. Hyaluronzuur is niet comedogeen, wat betekent dat het de talgklieren niet verstopt.

Naast hyaluronzuur bestaat er ook sodium hyaluronate. Dit is een wateroplosbare zoutvorm van hyaluronzuur en is veel stabieler om in cosmetica te gebruiken. Het belangrijkste verschil tussen deze twee vormen van hyaluronzuur is dat sodium hyaluronate kleiner is qua moleculaire grootte. Hoe lager het moleculair gewicht, hoe dieper het in de huidlagen kan doordringen en dus effectiever werkt.

Sodium Hyaluronate kan verder worden onderverdeeld in drie categorieën, gebaseerd op de moleculaire grootte.

Hoogmoleculair gewicht: Dit type hyaluronzuur werkt voornamelijk op het huidoppervlak. Het biedt intense hydratatie gedurende de eerste drie uur na toepassing en vormt een beschermende film op de huid die vochtverlies tegengaat.

Laagmoleculair gewicht: Dit type hyaluronzuur heeft een diepere werking, namelijk op de hoornlaag van de huid. Het zorgt voor langdurige hydratatie – tot wel 24 uur na aanbrengen. Dankzij zijn waterbindende eigenschappen behoudt het vocht in de huidcellen, waardoor de huid soepel en gehydrateerd blijft.
Zeer laagmoleculair gewicht: Vanwege zijn zeer kleine moleculaire grootte, kan dit type hyaluronzuur diep in de huidlagen doordringen. Het helpt bij het verminderen van rimpels, verbetert de huidstructuur en beschermt de stamcellen van de huid, wat bijdraagt aan een jeugdige uitstraling.

De aantasting van je huidbarrière door luchtvervuilers kan leiden tot ernstige huidproblemen. Een beschadigde huidbarrière is een van de belangrijkste oorzaken van vochtverlies in de huid. Een vochtarme huid kan dof en vaal lijken en oncomfortabel aanvoelen. Wanneer vervuilers dieper in de huid doordringen, kan er sneller pigmentatie ontstaan. Vervuiling kan zelfs het collageenniveau in de huid aantasten, waardoor je huid minder elastisch en stevig wordt. Zoals eerder vermeld, kunnen nanodeeltjes in de poriën acné en verstopte poriën veroorzaken. Deze nanodeeltjes zijn moeilijk te bestrijden met een normale reiniger.

In gebieden waar de luchtkwaliteit laag is door luchtvervuiling, is de ozonlaag, die ons beschermt tegen schadelijke uv-stralen, aangetast. Hierdoor worden zonnestralen veel schadelijker en veroorzaken ze photo-aging (huidveroudering als gevolg van de zon) in de huidcellen.

Hoe kun je je huid beschermen tegen schadelijke externe invloeden? Gelukkig zijn er diverse cosmetische producten beschikbaar die je huid kunnen beschermen en herstellen van de effecten van luchtvervuiling. Nouvital biedt verschillende crèmes aan die een zogenaamd ‘anti-pollution shield‘ bevatten, genaamd biosaccharide gum-4. Deze actieve stof creëert een onzichtbare laag op je huid die bescherming biedt tegen externe factoren.

Het is ook raadzaam om een antioxidant, zoals vitamine E, op te nemen in je huidverzorgingsroutine! Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in de huid die worden veroorzaakt door toxische luchtvervuilers. Binnen het assortiment van Nouvital Cosmetics vind je het Nouvital Vitamin E Concentrate. Dit concentraat bevat, zoals de naam al doet vermoeden, een hoog percentage vitamine E, waardoor het zeer effectief werkt. Het VitaminE Concentrate kan dagelijks worden aangebracht onder je dag- en nachtcrème.

Om de schade te herstellen die luchtvervuiling aan je huid heeft toegebracht, kun je kiezen voor een product dat de huidcellen herstelt. Het Nouvital DNA Repair Serum bevat onder andere Bifida ferment lysate, een ingrediënt dat het herstelproces van door UV beschadigde huidcellen versnelt en photo-aging (huidveroudering door de zon) voorkomt, welke veroorzaakt wordt door externe invloeden.

PRODUCTEN
UITGELICHTE PRODUCTEN MET HYALURONZUUR