Geen producten in de winkelwagen.

  • Home
  • Huidproblemen
Onzichtbare bedreiging: Hoe luchtvervuiling de huid aantast en wat je ertegen kunt doen

Onzichtbare bedreiging: Hoe luchtvervuiling de huid aantast en wat je ertegen kunt doen

Leer hoe vervuiling de gezondheid van je huid kan schaden, welke stappen je nu moet zetten om gezonde, stralende huid te behouden en te herstellen. Ontdek wat Nouvital Cosmetics voor jouw huidproblemen kan betekenen.

Luchtvervuiling bestaat voornamelijk uit gassen en chemische stoffen die vrijkomen door industrie, autogassen, raffinaderijen en sigarettenrook. Hoewel deze vervuilers niet direct de diepste huidlagen kunnen bereiken, tasten ze wel onmiddellijk de bovenste huidlaag aan. Deze laag, de huidbarrière, beschermt de huid tegen schadelijke externe factoren. Wanneer de huidbarrière wordt aangetast, kunnen er makkelijker huidproblemen ontstaan omdat vervuilers dieper in de huid kunnen doordringen. Bovendien zijn er nanodeeltjes die klein genoeg zijn om de poriën van de huid te verstoppen. De meest schadelijke vervuilers voor onze huid zijn ultraviolette stralen, uitlaatgassen en sigarettenrook.

De aantasting van je huidbarrière door luchtvervuilers kan leiden tot ernstige huidproblemen. Een beschadigde huidbarrière is een van de belangrijkste oorzaken van vochtverlies in de huid. Een vochtarme huid kan dof en vaal lijken en oncomfortabel aanvoelen. Wanneer vervuilers dieper in de huid doordringen, kan er sneller pigmentatie ontstaan. Vervuiling kan zelfs het collageenniveau in de huid aantasten, waardoor je huid minder elastisch en stevig wordt. Zoals eerder vermeld, kunnen nanodeeltjes in de poriën acné en verstopte poriën veroorzaken. Deze nanodeeltjes zijn moeilijk te bestrijden met een normale reiniger.

In gebieden waar de luchtkwaliteit laag is door luchtvervuiling, is de ozonlaag, die ons beschermt tegen schadelijke uv-stralen, aangetast. Hierdoor worden zonnestralen veel schadelijker en veroorzaken ze photo-aging (huidveroudering als gevolg van de zon) in de huidcellen.

Hoe kun je je huid beschermen tegen schadelijke externe invloeden? Gelukkig zijn er diverse cosmetische producten beschikbaar die je huid kunnen beschermen en herstellen van de effecten van luchtvervuiling. Nouvital biedt verschillende crèmes aan die een zogenaamd ‘anti-pollution shield‘ bevatten, genaamd biosaccharide gum-4. Deze actieve stof creëert een onzichtbare laag op je huid die bescherming biedt tegen externe factoren.

 

Het is ook raadzaam om een antioxidant, zoals vitamine E, op te nemen in je huidverzorgingsroutine! Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen in de huid die worden veroorzaakt door toxische luchtvervuilers. Binnen het assortiment van Nouvital Cosmetics vind je het Nouvital Vitamin E Concentrate. Dit concentraat bevat, zoals de naam al doet vermoeden, een hoog percentage vitamine E, waardoor het zeer effectief werkt. Het VitaminE Concentrate kan dagelijks worden aangebracht onder je dag- en nachtcrème.

 

Om de schade te herstellen die luchtvervuiling aan je huid heeft toegebracht, kun je kiezen voor een product dat de huidcellen herstelt. Het Nouvital DNA Repair Serum bevat onder andere Bifida ferment lysate, een ingrediënt dat het herstelproces van door UV beschadigde huidcellen versnelt en photo-aging (huidveroudering door de zon) voorkomt, welke veroorzaakt wordt door externe invloeden.

PRODUCTEN
UITGELICHTE PRODUCTEN TEGEN LUCHTVERVUILING